İçi toksik maddelerle dolu! Çin sendromunun sebebiymiş, 2 malzemeyle yapılıyor Posted on Kasım 14, 2024Author admin 0 AROMA VERİCİLERİN ZARARLARI Aromalarını meyve, zerzevat, baharat, bitki üzere doğal eserlerden aldığı için doğal aroma ismini alan bu katkı hususlarının içinde yer alan kimyasalların toksik olması, sıhhat açısından sorun yaratabileceğini gösteriyor. Gıda aromalarının sıhhate ziyanlı olmasının nedeni, birtakım aromaların kanserojen yahut toksik olabilecek bileşikler içermesidir. Kimi tatlandırıcılar, mide kanserine ve pek çok problemine neden olabilecek aspartam içerebilir. EN YAYGIN KULLANILANINDA ‘ÇİN SENDROMU’ RİSKİ En çok kullanılan aroma verici husus mono- sodyum glutamattır. Bu aroma verici tarafından oluşturulan ve umami denilen tat, Çin restoranı sendromuna sebep olabiliyor. çok fazla mono- sodyum glutamat alımı, göğüs ağrısı, yüzde yanma, kızarıklık, parestezi, terleme, baş dönmesi, baş ağrısı, çarpıntı, bulantı ve kusmaya neden olabilir. EVDE AROMA YAPMAK İÇİN GEREKENLER Evde meyve aroması hazırlamak için sayısız materyale gereksiniminiz yok. Sadece 2 adet portakal ve 1 su bardağı şekerle bu tanımı uygulayabilirsiniz. Dilerseniz portakal yerine öbür meyveler de kullanabilirsiniz. AROMA NASIL YAPILIR? Portakalın kabuklarını bir soyacak yahut bıçak yardımıyla ince ince soyarak başlayın. Beyaz etli kısmını kesmemeye ihtimam göstermelisiniz. Soyma süreci bittiğinde, portakalları ince ince doğrayın. Portakalı ve şekeri bir tabağın içine alıp düzgünce karıştırın. Serin ve kuru bir yerde 1 gün boyunca bekletin. Dilerseniz üzerine streç sinema örtebilirsiniz. 24 saatlik mühlet zarfında şeker, portakal kabuğunun suyunu çekip reçel kıvamını alacak. Karışımı bu etapta geniş düz bir tepsiye yayın. Lakin öncesinde tepsinin tabanına strec sinema serin. Serin bir yerde bu sefer şeker kristalize olup sertleşene kadar bekletin. Orta sıra karıştırın. Kuruması yaklaşık 4 günü bulabilir. Son olarak düzgünce kuruyan karışımı güçlü bir robottan geçirin ve aromanız hazır.